Praėjusį penktadienį, liepos 5 dieną, Jonavos rajone įvyko renginys, svarbus tiek Jonavos automobilių sporto mėgėjams, tiek visiems jonaviečiams. Tądien buvo žengtas pirmasis žingsnis link automobilių sporto komplekso statybų, kurios planuojamos Rizgonių karjere. Renginio metu buvo įteiktas Jonavos rajono mero Mindaugo Sinkevičiaus raštas dėl rekultivacijos paskirties pakeitimo ir pristatyta komplekso vizija. 

Šiais metais baigiasi dalies Rizgonių žvyro karjero eksploatacijos laikas. Pagal sutartį su valstybe, žemė turi būti rekultivuota. Rajono savivaldybės siūlymu, žemė po rekultivacijos galėtų būti pritaikyta visuomenės poreikiams – auto-moto sporto komplekso įrengimui.

„Sporto kompleksas taptų ne tik vieta, kur sportuotų profesionalūs sportininkai iš visos Lietuvos ir net Europos, bet ir kultūriniu, turistiniu traukos centru. Be to, tai ir prevencinė priemonė – trokštantis adrenalino jaunimas greičio poreikį realizuotų specialistų prižiūrimoje sportinėje trasoje, o ne gatvėse, kur kyla pavojus aplinkinių ir savo saugumui“, – projekto siekius pristatė renginio organizatorius ir idėjos iniciatorius Jonavos ASK „Žaibelis“ vadovas Edvinas Preckailo.

Šiai idėjai pritarė ir UAB „Rizgonys“ vadovas Vytautas Maslauskas: „Baigus eksploatuoti karjerą, būtų daug naudingiau jį pritaikyti auto-moto sporto kompleksui nei jį rekultivuoti pagal ankstesnį projektą“.

Galutinį ir svarbiausią žodį renginyje tarė rajono meras Mindaugas Sinkevičius. Jo nuomone, reikia siekti maksimalių tikslų ir stengtis įrengti kompleksą, kuris atitiktų ne tik nacionalinius, bet ir tarptautinius standartus.

„Kompleksas svarbus ne tik Jonavos rajono kultūrai, sportui, turizmui, bet ir jaunimo užimtumui. Tinkama, jauniems žmonėms patraukli veikla suteikia galimybes realizuoti tam tikrus poreikius, turiningai leisti laiką ir užkirsti kelią nusikalstamumui gatvėse“, – pabrėžė Jonavos rajono meras.

Paklaustas apie lėšas, M. Sinkevičius pastebėjo, kad lėšų šiam projektui galima tikėtis ir iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramos.

Po oficialios ceremonijos garbingi renginio dalyviai: Jonavos rajono meras M. Sinkevičius, Jonavos rajono vicemeras Remigijus Osauskas, Jonavos rajono savivaldybės administracijos direktorius Jonas Klemensas Sungaila, Upninkų seniūnė Laimutė Alechnavičienė, UAB „Rizgonys“ generalinis direktorius Vytautas Maslauskas bei kiti garbingi svečiai, buvo supažindinti su Jonavos kartingo klubo, ASK „Žaibelis“ sportine technika ir pakviesti išbandyti šturmano kėdę profesionalaus sportininko Egidijaus Savicko vairuojamame ralio automobilyje.

Beje, Jonavos rajono meras M. Sinkevičius bei tarybos narys K. Macionis taip pat nusprendė išbandyti ir savo vairavimo įgūdžius, atsisėsdami į sportinį bagį bei įrodydami, kad prie vairo jaučiasi neblogiau nei spręsdami miesto reikalus.

Tikimasi, kad puikios idėjos ir žodžiai greitai virs realiais darbais ir neilgai trukus Jonavos rajonas galės didžiuotis Lietuvoje unikaliu sporto kompleksu.